Hvilke lamper skal du vælge til stuen? Her er 6 gode bud

Er du på udkig efter nye lamper til stuen? Det kan være svært at finde den perfekte lampe, når der skal vælges nye. Der er rigtig mange forskellige typer at vælge i mellem, hvilket stort set gør det helt umuligt.

Det er vigtigt, at ens lamper er flotte, da de betyder meget for stemningen i stuen. Det er også derfor, at det ikke må undervurderes, hvordan lamperne ser ud, men også hvordan de lyser. Specielt deres lys er vigtigt at tænke over, når du skal købe en ny lampe.

Du skal derfor gøre dig en masse overvejelser omkring typen af lampe og lys. Du kan nemlig vælge en masse forskellige slags. Der er både forskel i udseende og størrelse på de forskellige lamper.

Væglamper

Det varierer altid, hvilke modeller og mærker der er populære og den nyeste mode. Det går dog næsten altid igen, at det skal være store og fleksible lamper.

Væglamperne skal altså kunne justeres både op/ned, men også fra side til side. Det sikrer, at man altid kan finde den rette placering af lampen på væggen. Det er derfor vigtigt, at lamperne er fleksible. Der er også mange, der foretrækker, at lamperne kan knækkes. På den måde kan mere individuelt bruge lampen til en specifik ting. Det kunne eventuelt være at læse en bog.

Væglamper er tidsløse og stilrene, hvilket gør dem til et populært og sikkert valg af lampe til stuen.

Rispapirlampe til gulvet

Hvis du gerne vil have et blødt og behageligt lys, så kan du med fordel vælge en rispapirlampe til gulvet. Denne type af lamper har et meget enkelt og rent udtryk. Den vil derfor bidrage fint til en hyggelig stue både med sit udseende, men også med site bløde og behagelige lys.

Det er en stilfuld lampe, der vil passe ind i stort set alle stuer. Den kan stå tæt ved sofaen for at give lys her. Det er en populær lampe, som rigtig mange danskere har i deres stue.

Hængelamper

Belysningen spiller en rigtig stor rolle i indretningen af din stue. Det har stor indflydelse på, hvordan stemningen er i stuen, samt hvordan man oplever rummet for sig selv.

Du har mange muligheder, når det kommer til belysning. I dag er lamper såsom hængelamper ikke blot noget, der skal bruges som en lyskilde og derfor hænge direkte over sofabordet. Hængelamper er i dag en aktiv del af indretningen og møblerne. Derfor kan du vælge at placere den hængende i hjørnet eller et andet sted, hvor det kan opfattes både som en lyskilde, men også som et møbel, der skal præge stemningen ligesom et maleri på væggen gør.

PH lamper

Nogen lamper der bare aldrig går af mode er PH lamper. Nogen siger, at de er en gammelmandslampe, men de er flotte i alle stuer. De passer derfor også en mange forskellige steder.

De kommer i mange forskellige designs og størrelser, så du har mange forskellige muligheder til at vælge præcis den PH lampe, der passer ind i din stue og din bolig. De er både flotte med et stilrent design, men også meget praktiske, da de giver et rigtig godt lys.

Små lamper

Det er generelt meget populært i dag at have en masse små lamper. På den måde kan du gå væk fra ovenlys og derimod have en masse små lyskilder, der stille og roligt sørger for at lyse rummet op.

Her er det vigtigt, at du prøver at tænke lamperne med ind i din indretning. De kan bruges aktivt på flere forskellige måder. Det skaber generelt set også en meget hyggelig stemning, at der står en masse små lamper rundt omkring.

Loftslamper

Hvis du gerne vil have en enkel lampe, der ikke skal fylde det helt store, så kan du vælge en loftslampe. Her får du en behagelig og stabil lyskilde, der lyser hele rummet op. En loftslampe vil ofte placeres midt i rummet og centralt. På den måde kan lyset bedst nå ud i hele rummet - også når det er mørkt.

Menu
Top